chasovnik | Часовници | Маркови часовници | Швейцарски

Блог за часовници. Маркови мъжки часовници и дамски часовници, швейцарски часовници

Часовници и тяхното калибриране на компас, Часовници марка Timex

leave a comment »

За да калибрирате компаса,издърпайте коронката в СРЕДНА позиция. Поставете часовника на равна и гладка повърхност с лице надолу. Натиснете Компас бутона. Индикаторната стрелка прави два оборота завъртания по посока на часовниковата стрелка,за да ви напомни да завъртите часовника,БАВНО завъртете два пъти часовника,като времето между двете завъртания трябва да е МИНИМУМ 15 секунди на завъртане. Това е ВАЖНО за постигането на правилна калибровка на часовници!

Когато приключите натиснете някой бутон. Индикаторната стрелка се премества назад,което потвърждава края на калибрацията. Секунди след това стрелката се премества сочейки една от чертичките от делителната скала(за повече информация виж Делителна Скала).Ако не желаете да определите ъгъла на отклонение-деклинационния,просто натиснете навътре коронката. Все пак часовника, за да компенсира ъгъла на отклонение завъртете пръстена с посоките на компаса,където N (north-север) трябва да бъде над 12 часа. Натиснете бутона за приливи и отливи,за да преместите индикаторната стрелка на изток (+) или запад (-) и определите вашият ъгъл на отклонение зависещ от сегашното Ви местоположение (виж таблицата по-долу) използвайки делителната скала.

Работа с компаса:

Нормално,компаса е изключен и индикаторната стрелка сочи приливите и отливите или температурата.

Компасът задължително трябва да бъде калибриран преди работа или след като батерията на часовника е била сменена (виж Калибриране на Компаса за повече информация). Часовника има и функция,която напомня чрез мелодия да калибрирате компаса.

За да активирате компаса натиснете бутона за компаса. Индикаторната стрелка се премества и продължава да се мести (ако сте в движение) сочейки Севера. След 20 секунди компасът автоматично ще се изключи и стрелката ще се върне в нормално положение. Това действие пести енергия от батерията и удължава живота на батерията. Натиснете бутона Компас по всяко време,за да активирате или удължите 20-те секунди с още двадесет.

В каква посока се движа?

Дръжте часовника,така че 12 часа да сочи посоката,в която пътувате. Завъртете пръстена с посоките на компаса докато индикаторната стрелка не спре на N (north-север). Вашата посока на движение е 12 часа.

По кой път трябва да тръгна?

Ако знаете,от коя посока имате нужда (например NE-североизток) завъртете пръстена с посоките на компаса,където N да е на 12 часа. След това, се завъртете докато индикаторната стрелка не посочи север (N).

INDIGLO – нощна лампа на часовниците.

За да активирате Индиглото – натиснете коронката леко навътре. Електролуминисцентната технология използвана в Индигло лампичката е патентована (U.S pat. 4,527,096 и 4,775,964)

ЗАБЕЛЕЖКА: Когато компасът е включен, INDIGLO лампичката може да премигва леко.

Бутона за Индиглото в никакъв случай не бива да бъде натискан в съприкосновение с вода (басейни,язовири,морета,под душа),в противен случай гаранциониия сервиз на стоката отпада!

Written by chasovnik

юли 6, 2011 в 5:34 pm

Публикувано в часовник

Tagged with

Вашият коментар