chasovnik | Часовници | Маркови часовници | Швейцарски

Блог за часовници. Маркови мъжки часовници и дамски часовници, швейцарски часовници

Часовници и степени на водоустойчивост

leave a comment »

Водоустойчивост на часовниците :
Означението на водоустойчивостта на часовници е относително понятие. Часовникът в никакъв случай не трябва да има досег до солена и/или минерална вода!В противен случай се нарушава цялостта на уплътненията на часовника и прониква вода в корпуса на часовника.След належащата проверка в оторизирания сервиз на фирмата с тестер за солена и минерална вода всички щети по часовника се заплащат от клиента.
При енергично плуване или силен удар във вода (вълни), създаденото налягане може многократно да надвиши степента на водоустойчивост означена на вашите часовници.
Бутоните и коронката (за Индиглото) на часовника в никакъв случай не бива да бъдат натискани в съприкосновение с вода (басейни,язовири,морета,под душа),в противен случай гаранциониия сервиз на часовниците отпада!
Водоустойчивостта на часовник по Българският Държавен Стандарт 62 (БДС 62) е нетрайна и необективна характеристика,поради това,че уплътненията на часовника са предмет на износване и остаряване.
Затова клиентът трябва да бъде запознат с информацията преди експлоатацията на часовника.
След изтичане на гаранционния срок на часовници,постигането на степен на водоустойчивост на часовник е отделна ремонтна услуга,която е възможно да съдържа подмяна на стъклото, коронката, тюбето и уплътненията, което се заплаща допълнително. Само след такъв ремонт и съответният тест може да се гарантира,че часовникът е водоустойчив по БДС 62 (DIN8310).

ЗАБЕЛЕЖКА: За да бъдат спазени гаранционните условия на часовници е необходимо представяне на гаранционна карта и съответната инструкция за експлоатация подписана от клиента. Гаранцията се приема след извършване на технически преглед от оторизирания сервиз на Timex и не е констатирана неправилна експлоатация от страна на клиента. Срока за покриване на гаранционните условия е не по-малко от месец!

Advertisements

Written by chasovnik

юли 6, 2011 at 5:30 pm

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s

%d bloggers like this: